Održan je 1. radni sastanak direktora zdravstvenih ustanova

Održan je 1. radni sastanak direktora zdravstvenih ustanova iz Svernobačkog, Južnobačkog i Srednjobanatskog okruga, u Novom Sadu, u zgradi Rektorata Univerziteta Novi Sad, 06.09.2016.godine, u organizaciji Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo.

Cilj radnog sastanka je upoznavanje sa aktivnostima projekta Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo: „Zaustavi-zaštiti-pomozi-Snažniji institucionalni odgovor na rodno zasnovano nasilje u Autonomnoj pokrajini Vojvodini“ i upoznavanje sa značajem doprinosa zdravstvenih ustanova unapređenju institucionalnog odgovora na problem rodno-zasnovanog nasilja u Autonomnoj pokrajini Vojvodini.

Radna grupa projekta je na čelu sa Mr.sci.med.dr Ivankom Savić, prezentovala direktorima zdravstvenih ustanova projektne aktivnosti u naredne tri godine i očekivane rezultate projekta, uz isticanje značaja uloge zdravstvenih radnika u razumevanju i prepoznavanju simptoma nasilja, i važnosti koordinisanja sa ostalim sistemima društva kako bi se na najbolji način osnažile žene u borbi protiv rodno-zasnovanog nasilja koje trpe.

Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo je inicirao potpisivanje sporazuma o saradnji sa zdravstvenim ustanovama, kako bi se obe strane obavezale na saradnju u odgovoru na rodno-zasnovano nasilje u AP Vojvodini, pre svega u aktivnostima obuka zdravstvenih radnika i pohađanja akreditovanog edukativnog kursa u organizaciji Pokrajinskog sekretarijata i Medicinskog fakulteta, Novi Sad.

Planiran je i 2. radni sastanak u novembru mesecu sa direktorima zdravstvenih ustanova iz ostala četiri okruga u AP Vojvodini, Severno-banatskog, Južno-banatskog, Zapadno-bačkog i Sremskog okruga.