Koordinacioni sastanak

Dana 09. novembra 2016.godine u Novom Sadu, održan je koordinacioni sastanak sa ciljem razmene informacija o realizovanim aktivnostima projekta i koordinaciji aktivnosti projekta „ZAUSTAVI-ZAŠTITI-POMOZI – Snažniji institucionalni odgovor na rodno-zasnovano nasilje u Autonomnoj pokrajini Vojvodini“.

Predstavljeni su rezultati obuke zdravstvenih radnika, multisektorske saradnje, pilotranja centara za žrtve seksualnog nasilja, studije početnog stanja , monitoringa i evaluacije i promocije projekta. Date su sugestije za unapređenje komunikacije i koordinacije između različitih komponenti projekta, kao i predlozi tema za planiranu stručnu konferenciju za decembar 2016.godine.

Sastanku su, pored članova Radne grupe Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo na čelu sa zamenicom pokrajinskog sekretara dr Ivankom Savić, prisustvovali i podsekretarka Slavica Petrić; predstavnica Medicinskog fakulteta, dr Aleksandra Kapamadžija ; predstavnik partnera CPŽ,Biljana Stepanov; predstavnik Sekonsa, Jovana Obradović i predstavnik Agencije Bumerang, Miloš Runjajić.

Sledeći koordinacioni sastanak planiran je za decembar 2016. godine.