Realizacija Obuke za članove Multisektorskih Timova

U decembru 2016. godine, počela je realizacija obuke za članove multisektorskih timova, pod nazivom: ”Institucionalna zaštita od nasilja u porodici i partnerskim odnosima na lokalnom nivou – u susret primeni novog Zakona o sprečavanju nasilja u porodici”

Cilj obuke je sticanje znanja i veština članova/ca lokalnih MST za prepoznavanje i razumevanje nasilja u porodici i institucionalnih procedura za primenu integralnih, multisektorskih, koordiniranih intervencija službi u zajednici koje efikasno zaustavljaju nasilje, polazeći od primene novog modela MSS sadržanog u Priručniku za unapređenje koordiniranog odgovora nadležnih službi na nasilje prema ženama “Korak ka boljoj zaštiti”, a pripremljenog u skladu sa merama multisektorske saradnje definisanim novim Zakonom o sprečavanju nasilja u porodici (Sl.glasnik RS. 94/2016. od 01.12.2016.).

Obuka je namenjena članovima multisektorskih timova iz centara za socijalni rad, policije, javnog tužilaštva, osnovnih i prekršajnih sudova, zdravstvenih ustanova i organizacija koje pružaju usluge ženama žrtvama rodnozasnovanog nasilja. Predviđeno je da iz svake ustanove, institucije i organizacije obuci prisustvuju po 3-4 osobe, članovi MST i njihovi zamenici. Obuka će trajati 3 dana, sa po 6 radnih sati po danu.

Obuke se u prvoj fazi organizuju za multisektorske timove grada Zrenjanina, za timove lokalnih samouprava koje pripadaju Srednjobanatskom upravnom okrugu Sečanj, Žitište, Nova Crnja i Novi Bečej, kao i za multisektorski tim za sprečavanje nasilja za grad Novi Sad.

Datumi obuka za multisektorske timove:

– Treći dan obuke će se organizovati tokom januara meseca.