Obuke zdravstvenih radnika u 2017.godini

Obuke za zdravstvene radnike se nastavljaju početkom marta 2017.godine. Trogodišnjim projektom planirana je edukacija oko 1500 zdravstvenih radnika i zdravstvenih saradnika, zaposlenih u zdravstvenim ustanovama u 45 lokalnih samouprava  AP Vojvodine, putem akreditovanog kursa pod nazivom  „Efikasan odgovor zdravstvenog sistema u zaštiti žene žrtve porodičnog i rodno-zasnovanog nasilja”.Cilj obuke je da unapredi odgovor zdravstvenog sistema na rodno-zasnovano nasilje i seksualno nasilje nad devojkama i ženama.Tokom 2016.godine obuku je uspešno završilo 387 zdravstvenih radnika i zdravstvenih saradnika, koji su svojim učešćem na obuci ostvarili bodove kontinuirane medicinske edukacije i dobili sertifikate o završenoj obuci od strane Medicinskog fakulteta Univerziteta Novi Sad.

Obukama će se u prvoj polovini 2017.godini obuhvatiti oko 300 zdravstvenih radnika, koji će se organizovati u 12 grupa po 25 polaznika. Za realizaciju obuka zadužen je Medicinski fakultet Univerziteta Novi Sad.

 Prvi dan obuke po grupama, mesto i vreme

Prijava za obuku

Zainteresovani zdravstveni radnici i zdravstveni saradnici, iz zdravstvenih ustanova sa kojima je Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo potpisao sporazum o saradnji u okviru projekta „ZUSTAVI-ZAŠTITI-POMOZI-Snažniji institucionalni odgovor na rodno-zasnovano nasilje u Autonomnoj pokrajini Vojvodini“, 2016.godine, se za svoje učešće na obukama putem akreditovanog zdravstvenog programa Medicinskog fakulteta Univerziteta Novi Sad, pod nazivom „Efikasan odgovor zdravstvenog sistema u zaštiti žene žrtve porodičnog i rodno-zasnovanog nasilja“, mogu javiti rukovodiocu svoje zdravstvene ustanove za prijavljivanje Centru za kontinuiranu medicinsku edukaciju pri Medicinskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu, za organizovanje  grupa za edukaciju. Broj mesta za učešće u grupama je ograničen.