Koordinacioni sastanak projekta „ZAUSTAVI-ZAŠTITI-POMOZI“

Dana 17.05.2017.godine, održan je peti koordinacioni sastanak projekta „Zaustavi-zaštiti-pomozi“ u Plavom salonu zgrade Pokrajinske vlade, u Novom Sadu, na kom je razmatrana realizacija projekta u prethodna dva meseca i plan realizacije projekta za naredni period.

Na koordinacionom sastanku je pripreman sastanak sa rukovodiocima zdravstvenih ustanova sa teritorije Autonomne pokrajine Vojvodine, iz kojih su zainteresovani zdravstveni radnici i saradnici prošli obuku Medicinskog fakulteta : „Efikasan odgovor zdravstvenog sistema u zaštiti žene žrtve porodičnog i rodno-zasnovanog nasilja“, u periodu od septembra 2016.godine do januara 2017. godine. Cilj navedenog  sastanka, koji  je planiran u  junu 2017. godine,  je evaluacija kvaliteta i efekata obuke na rad zdravstvenih ustanova u Vojvodini u zaštiti žena od rodno zasnovanog nasilja.

Učesnici sastanka su takođe informisani  o realizaciji  obuka za  zdravstvene  radnike  u protekla dva meseca, o aktivnostima koje su realizovane i planirane sa ciljem pripreme  procesa pilotiranja u novih pet Opštih bolnica u AP Vojvodini, kao i o realizaciji obuka za unapređenje multisektorske saradnje, koja je obuhvatila svih 45 opština Vojvodine. Takođe dogovorene su predstojeće aktivnosti spoljneg monitoringa i evaluacije projekta, a utvrđena je i  koncepcija i sadržaj TV i radio emisije, čije snimanje će se  realizovati  tokom juna 2017. godine.

Koordinacionom sastanku su prisustvovali Biljana Stepanov ispred partnera CPŽ, Jovana Obradović  ispred  Sekonsa – grupe za razvojnu inicijativu,  Danica Todorov, ispred stručnog tima za pilotiranje Centara za žrtve seksualnog nasilja, Miloš Runjajić ispred Agencije Bumerang, Biljana Delić koordinatorka projekta iz Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo i Jasminka Ćuk, član Radne grupe projekta iz Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo.