Realizuje se obuka za multisektorsku saradnju pod nazivom: “Primena Zakona o sprečavalju nasilja u porodici – odgovor sistema“

U periodu od februara do maja 2018. godine, realizuje se dvodnevna  obuka za članove  multisektorskih timova pod nazivom: “Primena Zakona o sprečavalju nasilja u porodici – odgovor sistema“.

Cilj obuke je da se sagledaju iskustva i teškoće u praktičnoj primeni multisektorske saradnje na lokalnom nivou, nakon stupanja na snagu i početka primene novog Zakona o sprečavanju nasilja u porodici.

Očekujemo da će se u narednom periodu unaprediti multisektorska saradnja između svih sektora društva  uključenih u zaštitu žena od rodno – zasnovanog i seksualnog nasilja i uspostaviti prilagođeni modeli multisektorske saradnje na lokalnom nivou. Takođe, očekujemo koordiniranu saradnju svih sektora na lokalnom nivou sa osnovanim Centrima za žrtve seksualnog nasilja u Klinici za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Vojvodine i Opštim bolnicama u Zrenjaninu, Subotici, Kikindi, Vršcu, Sremskoj Mitrovici i Somboru.

Obuke se organizuju za sedam grupa predstavnika sektora zdravstva, policije, tužilaštva, socijalne zaštite, civilnog sektora i lokalne samouprave u gradovima: Subotica, Kikinda, Sremska Mitrovica, Vršac, Zrenjanin, Novi  Sad i Sombor. Za realizaciju obuka za multisektorsku saradnju zadužen je, kao i do sada, partner na projektu – Centar za podršku ženama iz Kikinde.

Raspored  obuka  za članove multisektorskih timova u prvoj polovini 2018. godine