Završna konferencija projekta „ZAUSTAVI-ZAŠTITI-POMOZI“

Završnoj konferenciji projekta „ZAUSTAVI-ZAŠTITI-POMOZI- snažniji instuitucionalni odgovor na rodno zasnovano nasilje u AP Vojvodini“, održanoj 17.12.2018. godine u velikoj sali Skupštine AP Vojvodine, prethodila je konferencija za novinare, na kojoj su se novinarima obratili Ištvan Pastor, predsednik Skupštine Vojvodine, doc. dr Zoran Gojković, pokrajinski sekretar za zdravstvo i mr. sci med. dr Ivanka Savić, zamenik pokrajinskog sekretara za zdravstvo i rukovodilac projekta. Mr.sci med. dr Ivanka Savić je na Završnoj konferenciji iznela rezultate samog projekta, Biljana Delić, koordinator projeta u Pokrajinskom sekretarijatuza zdravstvo i Biljana Stepanov, direktorka Centra za podršku ženama, predstavnica partnerske organizacije.

O značaju, stečenim iskustvima i održivosti modela centara za žrtve seksualnog nasilja u AP Vojvodini govorile su Danica Todorov, koordinatorka stručnog tima za pilotiranje centara, prof. dr Ljiljana Segedi Mladenović, rukovodilac Radne grupe za implementaciju modela Centara za žrtve seksualnog nasilja na KGA KCV u Novom Sadu, Anđa Božić, član radne grupe za implementaciju modela Centra za žrtve seksualnog nasilja u Opštoj Bolnici u Zrenjaninu, Radoslava Aralica, lokalna koordinatorka i savetnica Centra za žrtve seksualnog nasilja u Zrenjaninu, Tatiana Grnčarski, direktor Pokrajinskog zavoda za socijalnu zaštitu i prof.dr Eržebet Ač Nikolić, predavač Medicinskog fakulteta UNS.

Na Završnoj konferenciji su sumirani svi značajni rezultati trogodišnjeg rada realizatora projekta u borbi protiv seksualnog I rodno-zasnovanog nasilja. Nakon sadržajne diskusije, zatvarajući konferenciju, dr Ivanka Savić, rukovodilac projekta je podsetila da samo zajedničkim delovanjem državnih institucija i civilnog sektora možemo unapredititi i obezbediti veću zaštićenost i bezbednost žena, ne samo od seksualnog i rodno-zasnovanog nasilja nego i od svakog drugog oblika nasilja.